Floating

Floaten

Bij een float sessie drijft je baby vrijwel gewichtloos in het warme water, in een baby drijfring (CE-gemarkeerd) waarin hij of zij vrij kan bewegen. Als ouder blijf je te allen tijde bij je baby en maak je contact met je kindje. Je zult zien dat de hydrotherapie je baby rust en geborgenheid brengt, als in een baarmoeder. Hierdoor is deze sessie bijzonder geschikt voor premature baby’s, of baby’s met een verstoord slaapritme. Daarnaast heeft de druk van het water een positief effect op darmkrampjes. Door het bewegen in het water stimuleert floaten bovendien de ontwikkeling van de hersenen en de balans en coördinatie. Een floatsessie duurt maximaal 30 minuten en is geschikt voor baby’s tussen de 14 dagen en 12 maanden.


Voordelen Floaten

  • Rustgevend
  • Stimuleert de ontwikkeling van de hersenen, balans en coördinatie
  • Positief effect op darmkrampjes
  • Bevordert slaapritme
  • Kalmeert (onrustig) baby's
  • Binding tussen ouder en kind

Floatringen

De float ringen zijn helemaal veilig. De doorsnede van zo’n ring is negen centimeter, eentje minder dan het gemiddelde babyhoofdje, en het kan een gewicht van twintig kilo drijvende houden, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je baby eruit zal glijden. Er wordt ook geen druk uitgeoefend op de nek aangezien de kin en het achterhoofd extra steun krijgen van het bandje. De meeste jonge baby’s voelen de ring trouwens niet zitten aangezien ze gewichtloos zijn in het water.

Zowel alle drijfringen als drijfbanden voldoen aan de Europese veiligheidseisen. Ze zijn gemaakt van lichtgewicht foam en zijn BPA-vrij.
Image
Image
© Designed by Mark-Anthony 2022