Massage

Massage

Het nut van een babymassage

Waar is een babymassage goed voor? De geboorte is voor de baby een grote schok! Ineens wordt hij uit die veilige wereld die hij kende, de moederschoot, weggerukt. De liefdevolle aanraking die de Shantala babymassage biedt, helpt de baby om zich op zowel lichamelijk als psychisch niveau te ontwikkelen. Het bevordert de hechting en de baby wordt gestimuleerd om de wereld om hem heen te leren kennen. Daarnaast biedt het ontspanning en kan het verlichting bieden bij veel voorkomende babykwaaltjes.

De voordelen van een babymassage voor je baby

Babymassage heeft een heleboel positieve effecten, zowel mentaal als lichamelijk.
  • Massage stimuleert de darmpjes van je baby. 
    Daardoor verminderen krampjes, reflux en constipatie
  • Babymassage is een fijn contactmoment tussen jou en je baby, het stimuleert een hechtere band en zorgt voor een gevoel van geborgenheid
  • Veel baby’s zijn na een massage rustiger en slapen daardoor beter
  • Masseren zorgt voor een daling van de hoeveelheid stresshormonen (adrenaline en cortisol) en stimuleert het de aanmaak van de hormonen oxytocine
en serotonine. 
    Deze hormonen hebben invloed op het gevoel van geborgenheid en geluk
  • Babymassage stimuleert de doorbloeding, spijsvertering en spierontwikkeling van je baby

De voordelen van een babymassage voor ouders

Massage heeft niet alleen positieve effecten op je baby. Door je kind te masseren zal je zelf ook meer ontspannen. 
En die gelukshormonen worden ook bij jou extra aangemaakt tijdens de massage.

Veel moeders met een postpartum depressie hebben baat bij het masseren van hun kind. Dit ontspannen moment van contact helpt bij een hechtere band. Ook voor vaders kan babymassage een hele fijne manier zijn om tijd door te brengen met hun kindje. Zeker als moeders borstvoeding geven kan de vader soms zo’n intens contactmoment missen.
Image

Wanneer beginnen met babymassage?

Het is een aanrader om al in de eerste maanden na de geboorte met babymassage te beginnen. Het voordeel is dan dat de baby nog stilligt en deze heerlijke koestering echt nodig heeft. 

Je begint meteen goed met het verder opbouwen van jullie goede band. Je baby groeit op in een omgeving vol warmte, vertrouwen en geborgenheid! 

Hoe ziet ons ritueel er uit? 

Wij beginnen rustig aan met acclimatiseren voor jou en de baby. Tijdens een drankje zullen wij uitleg geven over de babymassage. 
Om de babymassage ontspannen te kunnen geven, bereiden wij ons voor met wat ontspanningsoefeningen en warmen wij onze handen op. Hierna gaan we beginnen met de babymassage. 
Let op: wij luisteren altijd naar de signalen van de baby. Als de baby niet kan ontspannen en aangeeft dat hij/zij het niet fijn vindt, beëindigen we de babymassage.
Image
Massage
© Designed by Mark-Anthony 2022